fb
НовиниПо света

Плаващ панаир на книгата обиколи 150 страни

2 мин.
Снимка: Logos Hope/Facebook

Повече от 47 милиона души в повече от 150 различни страни са се качили в плаващия панаир на книгата Logos Hope. Той представлява 132-метров кораб, който прекарва над 5000 книги и може да побере до 1500 посетители наведнъж, а последните дни акостира във водите до либийския град Бенгази.

На борда хората могат да се насладят на широка гама от над 5000 книги на достъпни цени, включително наука, медицина, речници, езици, спорт, хобита, изкуство, вяра, романи и детски книги. Издателите по целия свят са щедри в предоставянето на фантастична гама от непродадени книги. 

Момче прелиства страниците на една от книгите, които се продават на плаващия панаир на книгата на борда на Logos Hope. Преди да акостира в Либия, плаващата библиотека гостува в Малта. Снимка: Miguela Xuereb

Базираната в Германия, компанията GBA Ships, е на мисия да помогне за световното образоване и го прави, като прекосява морета в своите масивни плаващи библиотеки.

„Превелегия е да бъдем на най-големия плаващ панаир на книгата в света, да можем да помогнем на хората, които са читатели да станат лидери и на лидерите да станат читатели. Така че благодарим на правителството на Либия и Бенгази за партньорството и възможността да създаваме приятелства. Красиво е“, каза пред i24news.tv Ранди Греб, директор на Logos Hope.

Корабът се управлява от GBA Ships в Германия, благотворителна организация с нестопанска цел, която има почтена мисия – „Споделяне на знания, помощ и надежда“.

Входната такса за Logos Hope Experience струва само един щатски долар. Входът дава достъп до библиотека с дарени книги от различни теми.

Също така на палубата има кетъринг, салон, театър, здравни услуги и училищни зали.

„За мен е голяма радост, чест и удоволствие да бъда поканен в Бенгази. Имаме 300 членове на екипажа от 60 нации. За много от тях това е първият път, когато идват в Либия. И мога да ви кажа, от името на нашата корабна компания, те са толкова развълнувани“, каза още Греб.

Корабът потегля за първи път през 2009 г.

[ + ]