fb
10, които...Специални

По-добрите еротични романи

4 мин.

Дни на любовта и еротикатаКниги с така нареченото неприлично съдържание е имало винаги, но публикуването на “50 нюанса сиво” провокира нова бурна дискусия за еротиката и порнографията в литературата. Истината е, че еротичните романи не могат да бъдат отречени или забранени, защото, без значение дали признаваме, те са част от съвременната култура. Сексът винаги е вълнувал човека. Използвана като начин за себеиразяване, темата за сексуалността е вдъхновила създаването на рисунки, фрески, книги, песни, филми… Представяме ви нашите предложения за седем еротични романа, които наистина си заслужават:

“Кросфайър” на Силвия Дей 

obsebena ot teb

Историята на Ева и Гидиън доста напомня на тази на Ана и Крисчън. Големите предимства на поредицата “Кросфайър” са няколко: 1) Силвия Дей е по-добрата писателка; 2) Ева съвсем не е така дразнещо наивна и безмозъчна; 3) голямото разнообразие на еротични описания, които в нито един момент не се повтарят и не доскучават.

Зад еротичните сцени Дей развива класическа любовна история, която ще се хареса и на запленените от романтиката, и на почитателите на по-пикантните сцени.

“Сексуалният живот на Катрин М.” от Катрин Миле

Seksualnyat zhivot na Katrin MКнигата на Катрин Миле е хроника на един доста разнообразен сексуален живот, който е описан точно, безстрастно, без задръжки и най-важното – без комплекси. “Сексуалният живот на Катрин М.” е изключително добре написана и вълнуваща книга, а Миле е първата жена, която успява откровено да говори за интимния си живот. Тя не се крие зад псевдоним, не парадира с чувство за вина, не цели да провокира.

“Това е най-искрената книга за секса, писана някога от жена, въпреки че е много далече от порнографията. Катрин Миле се заема да изследва, хладнокръвно и рационално, неутолимите си апетити и успява да разкаже история, която въобще не е потресаваща, а точно обратното. Тя е изчерпателна и елегантна.”, споделя за книгата американският писател Едмънд Уайт.

“Обществото на Жулиет” от Саша Грейobshtestvoto na zhuliet

Ако BDSM сцените в “50 нюанса сиво” ви вълнуват повече, отколкото сладникавата любовна история, “Обществото на Жулиет” е книга за вас. Саша Грей – доказана професионалистка в жанра, изследва по-нетрадиционната сексуалност, екстремния секс и системата на нетрадиционни сексуални отношения – BDSM. Тя навлиза в най-скритите кътчета на човешките желания и фанатазии. Чрез кинематографично предаване на събития и детайли и със самочувствието на опита, Грей създава един плашещ, но и притеглящ свят, който представя една различна еротика и провокира.

“The Claiming of Sleeping Beauty” от Ан Райс

an raysМалко известен е фактът, че голямата Ан Райс пише еротична трилогия за Спящата красавица. “The Claiming of Sleeping Beauty” е първата част на трилогията, която предлага една по-различна интерпретация на популярната приказка. И тук принцът спасява спящата принцеса, но не я събужда с целувка, а с други неща. Изненадващо, трилогията надхвърля продажбите на класиката “Интервю с вампир”.

“Братството на черния кинжал” от Дж. Р. Уорд

единствена любов, братството на черния кинжал„Братството на черния кинжал“ е поредица, която проследява живота и съдбата на древен вампирски орден, чиято мисия е да защитава по-обикновените вампири срещу свръхестественото зло, което преследва расата им. Между кървавите битки всеки от братята среща съдбата си и се отдава на страстта… многократно. Абсолютно пристрастяваща поредица, в която драмата се редува с мъжествено мълчание, а пролятата кръв с …пролети други телесни течности. Книгите с надпис „Братството на черния кинжал“ няма да наредим на централния рафт в библиотеката си, но нямаме никакво търпение и тичаме към книжарницата в деня, в който излезе всяко ново заглавие

“История на окото” от Жорж Батай

Istorya na okotoГерои на Батай са развратни, млади и любопитни. Те стъпка по стъпка откриват своята сексуалност, изпъстрена със садо-мазохистични и фетишистки удоволствия. “История на окото” ни отпраща в състояние, наподобяваща буден сън, който понякога се превръща в кошмар…

  1. “Единайсет минути” от Паулу Коелюedinayset minuti

Животът на младата бразилка Мария се е стекъл така, че тя е убедена, че истинска любов не съществува и че любовта е източник единствено на страдания. Чрез разнообразни сексуални преживявания тя постига промяна в житейската си нагласа. Достига до истина, която й позволява да се спаси. Коелю разказва една модерна притча за любовта и секса, за тялото и душата.

“Книгата ми няма претенциите да бъде изследване на проституцията”, казва авторът, “и през цялото време се стремях да не осъждам героинята си за житейския й избор. В действителност ме интересуват начините, по които хората се отнасят към секса.”