fb
НовиниПо света

Почина писателката Пени Винченци

1 мин.

Британската авторка на бестселъри Пени Винченци почина на 78 години в неделя, 25 февруари, съобщиха издателите й от Headline. В България авторката на любовни и чиклит романи е известна с поредицата си „Трофеи на времето“, както и самостоятелните заглавия „В капана на лъжата“, „Абсолютен скандал“, „Предателства“ и „Решението“, издадени от „Сиела“.

Винченци започва писателската си кариера като журналистка. Впоследствие публикува 19 книги – 17 романа и два сборника с разкази, които достигат продажби от три милиона копия и донасят на авторката печалба от 18,5 милиона паунда.

На представянето на деветнайсетата си творба Question of Trust миналата година Винченци сподели:

Ако никой не иска да я купи, това ще е последната ми книга. Но ако не се случи така, не искам да спирам да пиша. Обичам целия процес.

Колеги от писателската гилдия изразиха съболезнованията си на близките на Винченци. Софи Кинсела коментира в профила си в Twitter:

Толкова съм натъжена от смъртта на Пени Винченци. Тя беше приятелка, вдъхновение и икона за мен. Възхищавах й се страшно силно – и като авторка, и като невероятна личност.

Снимка на публикацията: Belfast Telegraph