fb
ГалерияМултимедия

Популярни любовни песни станаха корици на Стивън Кинг [галерия]

1 мин.

Бразилският графичен дизайнер и илюстратор Бъчър Били предизвика фурор в социалните мрежи с новия си проект. Той съчетава корици на книги на Стивън Кинг с известни любовни песни и може да бъде открит на сайта за творчески продукции в различни области Behance.

Графичната колекция създава алтернативна вселена, в която някои от най-драматичните, безнадеждни и трогателни любовни песни от 70-те и 80-те са всъщност романи на Краля. Самият Бъчър коментира:

Идеята е да погледнем на любовта от тъмната ѝ страна през погледа на поп културата, така че аспекти от класически истории да взаимодействат с оригиналните послания на песните.

Творбите на бразилския артист станаха „вирусни“ в социалните мрежи за първи път през 2012 г. Оттогава той привлича внимание онлайн и офлайн със свои произведения, публикувани във вестници, книги и списания. Световни медии отразяват работата му, включително Guardian, Observer, Vanity Fair, Elle, Maxim, MTV, Rolling Stone и Yahoo. А негови изложби се помещават в галерии за съвременно изкуство в Лондон, Сан Франциско, Чикаго, Маями, Дубай и Лисабон.

Ето и изображенията в новия проект на Бъчър Били:

Снимки: Behance

[ + ]