fb
Книги и киноСпециални

Познайте кой участва в сериала по „Властелинът на пръстените“

2 мин.

Ръкавица, ябълка, цвете, меч, мръсни нокти и ръце, обсипани със злато, са само част от реквизита, по който гадаем кой кого ще е в дългоочаквания сериал The Lord of the Rings: The Rings of Power. Интригуващият подход е дело на Amаzon и се появява под формата на 23 постера с герои от фентъзи поредицата, на които се виждат единствено ръцете им. Няма имена, лица, надписи – само ръкави, аксесоари и пози, които издават маниерите на крале, джуджета, елфи и образи, вдъхновени от гръцката митология.

От Amazon разкриха, че действието на сериала се развива във Втората епоха на Средната земя – хиляди години преди събитията от филмите и романите „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин. Започвайки във време на относителен мир, сериалът проследява съвкупност от герои, както познати, така и нови, докато се изправят срещу дълго опасното повторно появяване на злото в Средната земя.

„Пръстените на властта“ обединява всички основни истории от Втората епоха на Средната земя: изковаването на пръстените, възходът на Тъмния лорд Саурон, епичната история за Нуменор и Последният съюз на елфи и хора. Досега публиката е виждала на екрана само историята на Единия пръстен – но преди да има такъв, имаше много… и ние сме развълнувани да споделим епичната история на всички тях”, казаха по-рано създателите на сериала Джей Ди Пейн и Патрик Маккей.

Amazon обяви, че ще прави сериал по „Властелинът на пръстените“ през 2017 г., а разходите по създаването на първия му сезон го правят може би най-скъпото шоу на всички времена. Но тъй като трилогията на Толкин и филмите на Питър Джаксън, по които са базирани, са толкова обичани, очакванията са високи.

Премиерата на сериала е насрочена за 2 септември 2022 г. и ще се излъчва в Prime Video на Amazon.

Разгледайте плакатите и направете своите предположение.

А вие кой герой познахте?