Loading Map....

Дата/час
23/02/2017
18:30 - 21:00

Място
+ това
ул. Марин Дринов 30
София

Категория


Как да стана успешен автор?“ - семинар с Ралица Генчева и Деси Нико

Две от най-успешните самопубликуващи авторки за 2016 г. – Ралица Генчева и Деси Нико – ще споделят своя опит пред автори и читатели в предстоящите два семинара „Как да стана успешен автор?“. Събитията са в две поредни седмици – на 16 и 23 февруари, и се организират с медийното партньорство на „Аз чета“.

Това събитие е за Вас, ако желаете да:

» Издадете собствена книга, но се колебаете дали да потърсите издателство или да се самоиздадете
» Популяризирате творчеството си в социалните мрежи и да увеличите броя на читателите си онлайн
» Изминете пътя от непознат автор до създател на бестселър
» Се вдъхновите от няколко успешни истории

За кого е събитието:

» Автори, който разпространяват творчеството си онлайн
» Автори, които са решили да предприемат стъпката към издаване на книга
» Издатели, които желаят да популяризират творчеството на авторите си
» Маркетинг специалисти, които работят с автори и имат нужда от източник на нови идеи и добри практики.

Авторите:

Ралица Генчева издава първата си книга през 2016г.. Стихосбирката й „Този път, за да ме чуеш“ излиза на пазара през месец юли и до есента се превръща в бестселър. Преиздава се четири пъти в рамките на половин година. Успехът й изненадва всички в литературните среди, тъй като Ралица е финансист по професия, не е подкрепена от голямо българско издателство и е непознато име за авторите, критиците и медиите в България.
Не е така обаче в социалните мрежи, където авторката има над 30 хил. читатели под псевдонима Charly Wilde, които постоянно растат и споделят многократно нейното творчество. Разчитайки на успеха си във виртуалното пространство, решава да самоиздаде първата си книга и е убедена, че ще заложи на самоиздаването и за следващите книги, които подготвя.

Деси Нико печели първо място в конкурс „Търся издател“ с рекорден брой за формата на конкурса гласове. Това се случва, след като авторката разпространява сред стотици потенциални читатели проект за своя роман „Алиса и петък вечер“. Заинтригувани от поместените откъси и оригиналния начин на представяне, много от тях дават гласа си за нея.
Така Деси разбира, че със собствени усилия може по-добре от всяко издателство да достигне до своите читатели. Отказва се от наградата в конкурса – издаване на романа. Други издатели също проявяват интерес, но Деси Нико вече е решила да довърши, оформи и издаде книгата си сама. „Алиса и петък вечер“ е на пазара едва от два месеца, но вече предизвиква сериозен публичен интерес.