Loading Map....

Дата/час
16/10/2014
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Среща с Елена Хайтова и Никола Гигов

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ организира творческа среща с писателите проф. Елена Хайтова и Никола Гигов на тема „Любовта и борбата – криле на живота“.

Поводът е представянето  новите книги на писателите „Крилете на дивия лес”, където дъщерята на българския класик Николай Хайтов разказва за малко известни факти от живота на своя баща като лесовъд. „Вълчи балади” е заглавието на втората книга, в която авторът Никола Гигов с разказва за детството си и за живота като бежанец от Западните покрайнини.

Никола Гигов е автор на над 50 книги – поезия и проза. Той е носител на много национални и международни награди. С изследването си за Орфей и целокупното си творчество той е включен в класацията „Световните мъже на 21 век“ на САЩ и получава „Златен медал за България“.

Съпругата му проф. Елена Хайтова  е автор на 12 книги – документална и художествена проза. „Крилете на дивия лес” е третата й поред книга за нейния баща – писателя  Николай Хайтов и е посветена на 95 години от неговото рождение.