fb
БългарияНовини

Преоткрий книжния чар на Пловдив с градска игра “Изгуби се в литературен Пловдив”

2 мин.

След няколко успешни и много забавни “загубвания” по литературните точки на столицата “Аз чета” за първи път ще организира градската игра “Изгуби се в литературен Пловдив” и извън София по време на фестивала Нощ/ Пловдив 2015.

На 12 септември гражданите и гостите на Пловдив ще имат възможност да опознаят едни  от най-книжните забележителности на града под тепетата по нестандартен и много забавен начин.

Броят на местата за участници е ограничен, като предварително всеки желаещ да се включи трябва да изпрати трите си имена, възраст и телефон за контакт на имейл адрес pavlina@azcheta.com до 15:00 ч. в петък, 11 септември с тема “игра – Нощ/ Пловдив 2015”. Ако останат свободни места, участници ще могат да се запишат и на място до зеления инфо пункт на фестивала до началото на играта в 11:00.

Отборите ще се формират на място преди започване на играта на случаен принцип, ако някой от заявилите участие обаче има желание да бъде с друг човек в един отбор (той също трябва да се е записал на посечения имейл) трябва предварително да опомене това в своя имейл, в противен случай участието им заедно остава в ръцете на случайността.

Правилата на играта на кратко:

Стартираме в 11.00 ч от зеления инфо пункт на Нощ/ Пловдив 2015. Времетраенето на играта е 2 часа и половина или точно 150 минути. В деня на играта участниците ще бъдат разпределени на 6 отбора по максимум 6 души. След това на всеки отбор ще бъдат раздадени маршрути с определени точки от града, където всеки отбор ще има различна задача, за изпълнението на която получава точки. Най-бързият отбор получава допълнителен брой точки за бързина.

Накрая броим точките и раздаваме награди.

NB! В играта може да участват и деца над 10 години (включително). Те трябва задължително да са с възрастен придружител, независимо дали самият той ще играе или не. Препоръчително е участниците да си носят вода и удобни обувки.