fb
КнижарницитеНовини

Пробив: Книжарница от малък град води в конкурса за любима книжарница на годината

2 мин.

Три седмици след началото на конкурса „Моята любима книжарница” 2016 налице е и първата изненада – водач във временното класиране е книжарница от малък български град, съобщават организаторите от сдружение „Всичко за книгите”. „Аз чета“ е медиен партньор на надпреварата.

Книжарници от цялата страна ще се състезават до 4 декември за титлата „Любима книжарница на България“, като подредбата се прави от читателите в специалната форма за гласуване на сайта на сдружението. На този етап от надпреварата голяма част от претендентите в челната десетка са различни от тези, които са били през 2015 г.

Наблюдава се и засилена активност на книжарниците, които са част от вериги. Към този момент на първите десет места присъстват само две независими книжарници.

„Разбира се, все още има достатъчно време резултатите от гласуването да се променят, тъй като през последните дни се наблюдава голяма активност у книжарите“, споделят организаторите.

Засега най-много са гласуващите от София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и Хасково. Но тази година се наблюдава по-голяма активност на читатели от по-малките градовете в страната, които успяват да изведат своите фаворити на по-предни позиции в класирането.

Книжарницата, събрала най-много гласове, ще бъде обявена на 7 декември за „Любимата книжарница на България” за 2016 г. и ще получи голямата награда. Организаторите от сдружение „Всичко за книгите” са подготвили подаръци и за гласувалите – един от тях ще спечели ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор, a други ще получат поощрителни награди.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” за 2016 г. са НДК и Литературен клуб „Перото”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. Медийни партньори са AzCheta.com, Actualno.com, Еconomy.bg, OFFNews.bg, Stand.bg и Chetecut.com.

[ + ]