fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

БългарияНе пропускайтеНовиниПанаирът

Пролетният базар на книгата и Софийският литературен фестивал за деца и младежи 2019 стартират на 28 май

1 мин.

Ежегодният Пролетен базар на книгата и второто издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи започват на 28 май, вторник. Те ще продължат до 2 юни, неделя, с медийното партньорство на „Аз чета“.

За пореден път домакин на най-голямото книжно изложение за сезона, организирано от Асоциация „Българска книга“, ще бъде Националният дворец на културата, който ще приюти на три нива щандовете на над 160 български книгоиздатели и книготърговци. Работно време е от 10:00 ч. до 20:00 ч. всеки ден с изключения на последния – неделя, когато вратите на НДК ще затворят в 18:00 ч.

В рамките на Базара посетителите ще могат да се насладят на традиционната културна програма, изпълнена с премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. Програмата на паралелно провеждащия се Детски литературен фестивал ще протече в Мраморното фоайе и ще се състои от разнообразни събития, подходящи за всякакви възрастови групи – срещи с автори, преводачи и художници от България и чужбина, изложба, театрална постановка и майсторски клас по творческо писане.

Официално откриване на Пролетния базар на книгата и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе на 28 май от 10:30 ч. в Мраморното фоайе на НДК с участието на Детска вокално-театрална формация „Таласъмче“.

Следете „Аз чета“ за повече информация относно участниците и програмата на двете събития.