fb
Книги и киноСпециални

Работата по първия сезон на анимационния сериал „Златната ябълка“ започва в края на 2017 г.

2 мин.

 

Студио „Змей“ планира в края на 2017 г. да започне работа по първия сезон на анимационната поредица „Златната ябълка“, който ще се състои от 13 серии. Това съобщи арт директорът и управител на студиото Димитър Петров по време на представянето на трите книги около късометражния филм „Легенда за първия кукер” в рамките на „Егмонт на живо“ в неделя (вижте пълен запис от премиерата тук).

„Догодина планираме да направим още една краудфъндинг кампания и може би още един къс филм. Към края на 2017 г. се надяваме вече да имаме първия пилотен епизод на сериала, който ще бъде 26 минути, и да сме започнали работа по целия първи сезон на „Златната ябълка“, разказа Петров.

Легенда за първия кукерТрите книжки по „Легенда за първия кукер”, които ще бъдат издадени от „Егмонт“, пресъздават сюжета на филма и ще разкажат предисторията на бъдещия сериал. Изданията са насочени предимно към детската аудитория и включват илюстрована книга, рисувателна книжка и занимателна книжка със стикери, свързани с вселената на „Златната ябълка“.

„Преди няколко месеца в радара ни попадна студио „Змей“ с техния проект „Легенда за първия кукер“. Те бяха точно това, което търсехме – млади хора с много голям творчески заряд, които имат идея и имат мечта, изключителен професионализъм и постоянство. Тогава решихме да ги подкрепим с това, в което ние сме най-добри – да създаваме и издаваме книги“, разказа за началото на съвместната си работа с аниматорите Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт”.

Екипът на студио „Змей“ представи отново и „Легенда за първия кукер“, първия късометражен филм от света на Златната ябълка, чиято премиера беше в края на ноември. Създаването му е финансирано от над 1100 дарители чрез краудфъндинг кампания в платформата Kickstarter. В продължение на пет месеца по него работят 22-ма професионални аниматори от България, Италия, Ирландия, Германия, Кипър и САЩ. Музиката към анимацията е дело на младия български композитор Георги Стрезов, а в записването й участва оркестър от над 40 души.

Вижте и галерия с интересни моменти от събитието:

[ + ]