fb
Чети повече

Разменям мое за твое… в събота

2 мин.
adi

moe tvoe12Когато си говорим за книжни събития, април е месецът, който винаги стои на първо място в списъка по честота и разнообразие на книжните случки по света, а от няколко години осезаемо и в България.

Миналата година през наситения с книжни празници април успяхме да откроим едно събитие, което беше истински читателски празник – импулсивно и в същото време добре измислено, популярно, но не пренаселено, читателско, но не елитарно. Предполагам вече се сещате, че говоря за инициативата “Разменям мое за твое”, която за наше щастие ще се проведе и тази година.

Тази събота, 21 април от 15 до 19 ч. в градинката пред Народния театър в София отново ще разменяме книги и усмивки – между случайни непознати или предварително уговорени с приятели, размяна за всеки, който има желание да даде част от своите книги в замяна на други интересни четива и по този начин да сподели своето книжно минало с друг човек или просто без допълнителни средства да разнообрази личната си библиотека.

moe tvoe12 2По време на събитието на специално място ще се събират и книги за новооткритото българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кайро, една инициатива на Форума за арабска култура, която “Аз чета” подкрепя и за която съвсем скоро ще можете да прочетете повече подробности на сайта.

Тази година пространството пред Народния театър отново ще бъде оцветено и от множество красиви цветя, които ще бъдат специален подарък за всички жени и момичета на празника като символ на знанието, което жената предава на мъжа и своите деца.

Макар тази събота да е работна, ние вярваме, че за истинските ентусиасти на тема книги и четене ще се намери и свободно време за книжни приключения в разгара да пролетта, затова и ще се радваме да се видим именно на това събитие.

Предлагаме ви също да се присъедините към фейсбук събитието на „Разменям мое за твое“, където най-лесно можете да зададете своите въпроси към организаторите или да отправите своите креативни предложения към тях.

Не забравяйте да прочетете и как чете Адриана Панева, един от инициаторите на „Разменям мое за твое“ в рубриката „Как четеш?“

Вижте и видеото, което направихме на миналогодишното издание на „Разменям мое за твое“