fb
Книги и киноСпециални

Режисьорът на X-Men Брайън Сингър снима филм по „Луната е наставница сурова“

1 мин.

Луната е наставница суроваХоливудският режисьор Брайън Сингър, работил по култовите екранизации на комиксовата поредица X-Men, ще снима филм по фантастичната книга на Робърт Хайнлайн „Луната е наставница сурова“ под името ‘Uprising’, съобщава Инвестор.

В центъра на сюжета е лунна колония, разбунтувала се срещу правителството от Земята. За работата по филма Сингър ще си партнира със сценариста Марк Гугенхайм, познат ни от ТВ поредицата „Стрелата“. Не е ясно обаче кога ще започнат снимките, тъй като програмата на Брайън Сингър е пълна до лятото на 2016-та, обръща внимание slashfilm.com.

Научнофантастичният роман „Луната е наставница сурова“ е издаден през 1966 г. и е сред най-обичаните жанрови издания. Книгата е номинирана за наградата „Небюла“ и е отличена с награда за фантастична литература „Хюго“ през 1967 г.

Холивуд вече има една суперуспешна адаптация по книга на Робърт Хайнлайн – през 1997 г. лентата на Пол Верховен „Звездни рейнджъри“ даде добър старт за Каспър ван Дийн и Денис Ричардс.

Ревюта за „Луната е наставница сурова“ можете да прочетете в Книголандия, при Стоян и в Книгозавър.