fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

От издателстватаСпециални

Романът „Невидими“ с представяне в София

1 мин.

Наталия Делева ще представи романа си „Невидими“ (ИК „Жанет 45“) в софийския клуб „Строежа“ (ул. „Леге“ 10) на 30 август (четвъртък) от 19:30 ч. Сайтът „Аз чета“ е медиен партньор на събитието.

„Невидими“ е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта.

За книгата Марин Бодаков пише във в. „Култура“:

Малцина са способни да пресъздадат без грам претенция живота на преминалите през дом за изоставени деца, още повече по време на прехода; последващите им съдби. Всъщност, по-общо казано, всеки от нас е изоставено дете, но тези, за които разказва авторката, наистина са невидими на социалната карта. Наталия Делева отмахва от лицата им всички клишета, с които сме ги набоклучили. Трудна, неприятна, важна, наистина важна книга.

А според Бела Чолакова от „Аз чета“ книгата е:

Толкова е силна, завладяваща, поглъщаща. Със сигурност човек не е същият, след като тя премине през него.

Допълнителни публикации и интервю с Наталия Делева можете да прочетете тук.

Снимка: Lifebites