fb
БиблиотекитеНовини

Русенската библиотека издава безплатни читателски карти на 11 май

1 мин.
biblioteka ruse

Безплатни читателски карти за Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще се издават на 11 май, съобщава dariknews.bg, като цитира директора на културния институт Теодора Евтимова. Инициативата е по повод деня на библиотекаря, който се отбелязва на този ден.

11 май също така поставя началото на Националната библиотечна седмица, в която русенската библиотека ще се включи с редица събития.

На 13 май от 10.00 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „Библиотеката – привлекателен център за учене през целия живот“. В събитието ще участват представители на местната власт, държавните институции, неправителствените организации и училищата.

Програмата включва презентиране на добри практики от обучения в РБ „Любен Каравелов“ и предоставя възможност за дискусия, чрез която участниците да набележат дейности за бъдещо сътрудничество.ruse kragla masa

В рамките на форума ще бъде подписан и Меморандум за сътрудничество и партньорство с участниците за изпълнение на Стратегията за учене през целия живот.

По време на кръглата маса ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе и мултимедия „Времето на парите и духовността“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Програмата „Public Libraries 2020“ на Фондация „Четмо и писмо“.

[ + ]