fb
БългарияНовини

„Сборище на трубадури“ обяви конкурс за кратък фантастичен разказ

2 мин.
konkurs-agop-melkonyan-2015

konkurs-agop-melkonyan-2015За четвърта поредна година електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян. Разказите трябва да са в обем до 1500 думи (5 страници), написани на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, във формат .odt, .doc или .rtf. Допуска се един разказ от автор.

Формата и жанра могат да бъдат остросюжетна литература на идеите във всички класически и модерни поджанрове на фантастиката (научна фантастика, фентъзи, ужаси, ню уиърд, приказен реализъм и т.н., включително и жанрово преливане). Оценяват се литературните и идейните качества на творбата.

Срокът за изпращане е от 9 февруари 2015 г. до 24:00 ч. на 10 март 2015 г., когато се навършват 66 години от рождението на Агоп Мелконян. Обявяването на класирането е на 10 април 2015 г. в сайта на списание „Сборище на трубадури“.

Почетно жури определя специална награда на името на Агоп Мелконян. Редовно жури определя наградите за първо, второ и трето място.

Редовното и почетното жури определят вътрешно реда на четенето и оценяването на пристигащите разкази. В рамките на двете журита всеки оценяващ има равен глас в оценката на разказите и контролира спазването на регламента на конкурса. По общо съгласие на членовете на журито се допуска отличаване на разкази за поощрение на техните автори, като тези творби остават извън основното класиране на конкурса. Журито оценява текстовете анонимно, като на всяка творба се зачислява номер на пристигане“, поясняват организаторите

Отличените, поощрените и първите двадесет участници в крайното класиране могат да бъдат публикувани освен в електронното списание „Сборище на трубадури“, още и в:

Електронно списание „Факел.бг“, под редакцията на Петър Колев (подбор на един разказ).

Алманах „ФантАstika“, под редакцията на Атанас П. Славов (няколко разказа по избор).

Списание „Дракус“, под редакцията на Явор Цанев (няколко разказа по избор).

Отличени разкази ще бъдат поставени на разискване и във Форум „Иван Ефремов“.

Пълните условия за участие в конкурса може да намерите тук.

[ + ]