fb
БиблиотекитеНовини

Седмица, посветена на любовта, провежда РБ „Сава Доброплодни“ в Сливен

1 мин.

В месеца на любовта Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен провежда редица инициативи, посветени на най-възвишеното човешко чувство. От 12 до 16 февруари 2018 г. ученици от ПМГ „Д. Чинтулов“, ГПЗЕ „Захари Стоянов“, ХГ „Дамян Дамянов“, Професионална гимназия по икономика „Проф. Д. Табаков“, НХГ „Д. Добрович“, Спортно училище „Д. Рохов“, ПГХТ „Акад. Н. Неделчев“ ще се включат в литературни срещи под надслов „Любовта е вдъхновение“, посветени на Деня на влюбените – Св. Валентин.

В рамките на седмицата на любовта ще бъде представена презентация по произведения на световноизвестни художници, поети, писатели, вдъхновени от любовта, любовните истории на известни личности, както и български и световни литературни шедьоври. За учениците е подготвена и анкета „Какво е любов?“, томбола с любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички, свързани с празника.

На 14 февруари всеки посетител на библиотеката също ще получи като подарък свитък с прекрасно стихотворение, посветено на любовта.

Снимка на публикацията: Sliven.net