fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниОт издателствата

Секс или шоколад – истории за градски момичета

2 мин.
chocolate_and_the_city_1 cover

chocolate_and_the_city_1 coverСексът вече не е на мода. Добре дошли в града – царството на шоколада. Това вероятно е едно от посланията на Карол Матюз в новия й чиклит бестселър „Шоколадът и градът“. Разбира се, вероятно авторката на друго от заглавията на ИК „Кръгозор“ – „Шоколадови рай“, би направила всичко друго, но не и да откаже читател(к)ите си от секса. Но пък отново атакува с новите приключения на трите приятелки Луси, Отъм и Надя.

Карол Матюз е световноизвестен автор на превърнали се в бестелъри чиклит романи. Нейното уникално чувство за хумор йспечелва легиони от фенове и положителна оценка на литературната критика по цял свят. Книгите й заемат челни места в читателските класации на престижни издания като Sunday Times. Сега тя отново е на българския пазар с “Шоколадът и градът”, който излиза на пазара на 13 юли.

carole_mattewsСпециално за “шоколадовите” си романи – “Шоколадов рай” и продължението му “Шоколадът и градът”  Карол създава електронния Клуб за любители на шоколада – www.thechocolateloversclub.com – където могат да се срещат всички, които споделят страстта й към сладкото лакомство. Всъщност, още в годината на издаването си „Шоколадов рай“ е удостоен с приза „Най-добра шоколадова книга“ от фестивала „Еврочоколит“ в Италия.

Както и първата книга за трите градски момичета, „Шоколадът и градът“ доста напомня за ежедневието на работливите и амбициозни uptown girls, които всички познаваме. А както знаем, няма по-сладка раздумка от едно „следработно“ с момичетата. Без съмнение, Матюз е приготвила поредната порция интригуващи диалози и разкази от шеметното ежедневие наЛуси, Отъм и Надя. И както медиите отвъд океана препоръчват, новата порция се приема задължително с много шоколад.