fb
От издателстватаСпециални

Смислени и красиви книги за деца от Издателство „Панда“

3 мин.
Advertorial

Картинните книги предлагат отлична възможност на малките деца да си обяснят света, в който живеят. Книгите на Издателство „Панда“ са посветени на теми, които разказват на мъниците важни и интересни за тях теми. Историите са представени през погледа на малчуганите, затова се възприемат лесно и са увлекателни. А прецизният подбор и качественото им оформление ги правят идеални за подаръци по всяко време на годината.

„Как лъжата се превърна в слон” от Тиери Робрехт, с илюстрации от Естел Менс

Тази запомняща се картинна книга е най-големият хит на Издателство „Панда“. Кратката история в нея ни показва колко точно може да тежи нещо на съвестта ни – колкото цял слон! Текстът и илюстрациите постигат голямо въздействие, а случката е близка до всяко дете. Книжката се чете за минути, но посланието, което ни предава авторът, е предадено ненатрапчиво и без заканително размахване на пръст. „Как лъжата се превърна в слон“ е книжка, която със сигурност ще искате да четете отново и отново. Белгийското дуо Тиери Робрехт и Естел Менс е успяло да засегне и морални ценности, и емоционална интелигентност, и семейни взаимоотношения. Книгата „Как лъжата се превърна в слон“ беше част от селекцията за наградата „Бисерче вълшебно 2021“.

„Чао, мило мече!” от Том Елиан, с илюстрации от Джейн Меси

В тази история е за един голям и пухкав плюшен мечок и мъничко детенце. В нея с много умиление се разказва как през погледа на детето играчката неусетно се променя. Мечето е неизменен спътник на детето в игрите и в живота, помага му да премине през трудностите и да порасне.

Том Елиан разказва една трогателна история, близка до чувствителността и нуждите на малките читатели.

„По-зла от вълк“ от Амели Жаво, с илюстрации от Аник Масон

Третата книга на издателство Панда – „По-зла от вълк“ – е картинна книга за голямата сила, която крият децата в себе си. Красивите и нежни илюстрации пресъздават трансформацията, през която трябва да мине малкото дете в сблъсъка си с останалите. 

Ние възрастните не си даваме сметка през какви препятствия трябва да мине едно дете, за да получи одобрението на останалите. „По-зла от вълк“ ни дава отговор на този въпрос. Книжката засяга въпроса за детската агресия и дава отговор как да се преборим с нея. Книжката е смислена и от възпитателна гледна точка. Учи детето на доброта, нежност и съпричастност към по-слабите.

Текстът на Амели Жаво е наистина находчив, вълчата аналогия е право в целта, а красивите и изразителни илюстрации на Аник Масон ще накарат децата да съпреживеят историята, заедно с героите.

„Плюшеното зайче“ от Марджъри Уилямс, с илюстрации от Сара Масини

Класическата приказка за „Плюшеното зайче“ е световен шедьовър в детската литература. Това е една трогателна история за топлата и нежна връзка на детето с любимата му играчка. В приказката се разказва за това, че играчките могат да бъдат съживени с помощта на една магия – магията на голямата и искрена детска любов. Нежните акварелни илюстрации на Сара Масини ни карат истински да повярваме в тази магия.

Книжката на британската писателка Марджъри Уилямс е сред 100-те най-харесвани детски книги по света. По нея са създадени много анимационни и игрални филми, спектакли и мюзикъли. Тя учи децата на доброта и привързаност към всички живи същества.

Този текст е част от програмата на „Аз чета“ в подкрепа на стартиращи издателства. Научете повече за нея тук.

[ + ]