fb
БългарияНовини

„Спирка за разкази“ търси най-добрите детски истории от Варна

1 мин.

Спирки с разкази ще се появят във Варна за Деня на детето. Атрактивната идея е част от инициативата „Спирка за разкази“, организирана по случай 5-ия рожден ден на варненското сдружение „Кашалот“.

За да отпразнува този радостен повод, тазгодишното издание на „Спирка за разкази“ ще даде възможност за изява на творците с най-богато въображение – децата. Посветено е на темата „Когато бях на 5“ и е насочено към учениците от I до IV клас от всички варненски училища.

Всяко дете и бъдещ велик творец може да изпрати кратък разказ (до 250 думи) на електронната поща на сдружението kashalot.varna@gmail.com. Срокът е до 7 май.

Екипът на сдружението заедно с помощта на двама изявени български автори ще избере 20-те най-интересни и забавни творби, които ще покаже на пет избрани спирки на градския транспорт във Варна, в периода от 29 май до 26 юни.

„Неслучайно отличените разкази ще бъдат показани за Деня на детето – 1 юни. Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение и усмивки? Например в трибуна за най-младите автори“, коментираха организаторите.