fb
@-книгиЕ-книгиНовини

Сръбски дизайнери разработват телефон с e-ink дисплей

1 мин.

4Сръбското студио за дизайн Alter Ego Architects създаде концепция за телефон с опростен интерфейс и e-ink дисплей, който да се произвежда чрез 3D-принтиране, съобщава сайтът Good E-Reader.

Иновативният телефон, наречен O phone, има единствено цифри и символи и не работи с приложения. Създаден е с цел да бъде евтина и достъпна алтернатива на днешните смартфони, а голямото му предимство е огромният живот на батерията, който се дължи най-вече на e-ink екрана.

Създателите насочват вниманието към проблема, че хората прекарват твърде много време с телефоните си, като често пренебрегват близките си. Те предлагат нова възможност за уморените от „вездесъщите“ смартфони.

Идеята е да се създаде телефон с изчистен дизайн, от който ще може единствено да се говори и да се разменят текстови съобщения. Опростените функции елиминират и нуждата за променяне на езиковите опции.

„Прекарваме средно повече от три часа на ден – почти един ден седмично – загледани в нашите мобилни телефони. С цел да бъдем по-продуктивни, се опитваме да вършим твърде много неща едновременно и се заблуждаваме, че смартфоните ни помагат.“, казват от студиото и добавят: „Но в действителност губим фокуса си и усложняваме живота си.“

Все още не е ясно дали проекта ще бъде пуснат в производство и дали изобщо концепцията ще премине в следваща фаза.

[ + ]