fb
От издателстватаСпециални

Среща с Евгени Делев на тема „Генетичният произход на българите“ ще се проведе в София

2 мин.

Advertorial

Среща с управителя на Българския генетичен проект Евгени Делев и премиера на книгите му организира издателство „Атеа“. Събитието ще премине под мотото „Крайно време е децата ни да изучават в училище истината за нашата история и произход“.

Евгени Делев ще представи книгите „Въведение в генетичната генеалогия“„Българите, основоположници на европейската цивилизация. Генетична генеалогия и популационна генетика на българите , разкриваща генетичния произход на българите, и „Родът на Хаджи Павли Думанов“. Последното заглавие е история на копривщенския род Думанови от 1780 г. до днес – първата краеведска книга, която съчетава класическа генеалогия, базирана на автентичен ръкопис, и подкрепена с генетични тестове.

Авторът ще предложи кратък обзор на новостите и тенденциите в развитието на Българския генетичен проект, ще сподели интересни открития, направени през последните години, останали извън полезрението на българската научната общност, и ще ни поведе през забранени територии, в които от времето на Раковски малцина смеят да нагазват заради политически неудобния им характер.

Евгени Делев

Поканени са историците: проф. Йордан Табов, проф. Вачева, доц. Антоанета Запрянова, Петко Атанасов, Йордан Детев, Александър Мошев, Павел Серафимов и др.; генетиците: проф. Атанас Атанасов, проф. Блага Тончева, проф. Албена Тодорова, Боряна Захарова, Елена Куюмджиян и др.; представители на църквата в лицето на пловдивския митрополит Николай и майка Вероника; представители на клуба Ганчо Ценов и кръга генетици, както и редакторите, разпространителите и спонсорите на събитието спонсорите на събитието агенция за недвижими имоти „ЕРА Домика София“; краеведи, археолози и всички, които искат да подкрепят каузата.

Изследователят Евгени Делев е роден в София, но от години живее и работи във Франция. Посветил се е на нелеката мисия да проучи генома на българите, за да установи откъде произхождаме и чии точно потомци сме. Сферата, в която работи, е генетичната генеалогия, съчетаваща генеалогията – историческата дисциплина, свързвана най-вече с изготвянето на т.нар. родословно дърво, и науката за гените и наследствеността – генетиката.

Най-любопитните, които искат да научат повече за своя произход, ще могат да се възползват от оригиналния тест на Българския генетичен проект.