fb
БиблиотекитеНовини

Стани книжен инфлуенсър с врачанската библиотека

2 мин.

Лятна академия за инфлуенсъри стартира в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Събитието е част от програмата „Лято в библиотеката” 2024 и е за читатели над 14 години. Библиотекарите ще обърнат специално внимание на тийнейджърите, като заедно се впуснат в една от последните моди – препоръчването на книги с помощта на новите технологии и инструментите на социалните мрежи.

Вдъхновени от новите тенденции, библиотеката стартира предизвикателството #КниженИнфлуенсър – да покажем, че четенето е модерно. Инициативата започва на 4 юли от 13:30 ч. и ще се проведе още два пъти – на 18 юли и 8 август.

Планирани са срещи и с ментора Теди Рафаилова, която вече е доказан блогър и букстаграмър. Теди е част от екипа на „Аз чета“, агенцият за LinkedIn маркетинг BookMark и е един от най-разпознаваемите български букстаграмъри, създател на сайта The Bilingual Reader и книжни предизвикателства. Освен със страстта си към книгите тя е създател и на първата в България Bookstagram академия, където микроинфлуенсъри учат тънкостите на книжния Instagram. Целта на академията е със собствена визия и идеи, и с помощта на нейните съвети, всеки от участниците да създаде видео съдържание, с което да развие инфлуенсърските си умения. Някои от темите, по които ще се работи, са: „Любими книги”; „Любим жанр литература”; „Любим автор”; „Защо са ни полезни библиотеките?”; „Най-известните библиотеки в света” и други. Срещите ще се провеждат хибридно – на място в Тийн залата на Регионална библиотека „Христо Ботев“, на ул. „Петропавловска” 43, както и онлайн.

Участието става с предварително записване на място или на тел. 0896207977 (Тийн зала).