fb
БългарияНовини

Storytel отправя сериозно предложение: Да инвестираме в изживяване по време на Черния петък

4 мин.
Advertorial

От години Черният петък се е превърнал в глобално явление, което всички очакват с нетърпение, за да си купят нов телефон, по-голям телевизор или дамска чанта на известен дизайнер. Всички тези продукти са полезни, а може би и необходими, но пирамидата на Маслоу далеч не стига единствено до задоволяването на „нуждата“, за да бъде човешкото същество завършено и удовлетворено. 

Истинската стойност и полза идват от невъзможните за докосване придобивки като емоцията, знанието, увереността. За съжаление, няма оферти за тези продукти от рафта на човешките потребности, а по време на еуфорията около Черния петък инвестицията в ползотворно прекараното време, далеч от шопинг треската, за мнозина се оказва спасение. В тон с тренда това спасение оглавява класацията за най-добра и най-ползотворна промоция с 50% отстъпка от първите 2 месеца за абонамент в Storytel. Всички нови потребители, които активират абонамента си в периода 18-28 ноември, ще слушат аудиокниги на воля само за 6,50 лв. на месец, вместо за 12,99 лв. С други думи 2 месеца на цената на един и достъп до почти необятна библиотека с над 500 000 заглавия, готови да променят живота ви. 

Какво ще стане, ако не си купите нов телевизор, а вместо това слушате класическия романс „Разум и чувства“ на Джейн Остин в Storytel тази вечер? Или пък идеята за далечно пътешествие превърнете в аудио приключение из великите постижения на човешката история с „Малката книга за големите идеи“ от Даниел Смит?

Аудиокнигите са почивка за очите и съзнанието от неестествено многото информация, която идва от десетки места всеки ден. Гласът на четящия действа успокояващо, помага да присъствате в момента и да забравите за социалните мрежи и непрекъснатата надпревара със света. Те са чудесен ментален отдушник, защото в аудиоформата човек не се сравнява с никого, а се учи, развлича и отдава на време със и за себе си.

Най-добрият начин да избягате от лудницата покрай Черния петък е да се замислите за лудницата около Коледа. Само че не с трескаво източване на месечната заплата по списъка с подаръци, а с блажен релакс в хола със списъка „в очакване на Коледа“, достъпен за не повече от цената на един горещ шоколад. Няма нищо по-ценно от хубавите емоции, чувството за принадлежност и способността на една трогателна история да стопли сърцето. И така усещането за издигане по пирамидата се засилва и хвалебствията от Маслоу започват да валят. 

Не пропускайте да поиграете и на тренировка с вниманието си за два пъти по-малко от еднократната тренировка във фитнеса. Развиването на нови умения с „Фокусът“ от Даниъл Голман или проактивно поведение с „Успехът и парите“ от Джон Кехоу ви изстрелва право на върха на пирамидата от човешки потребности, отключвайки вратата към самоусъвършенстването. 

Слушането на истории в аудиоформат е един от доказано ефективните методи за развиване на концентрацията, защото възприятието на слушателя работи заедно с разказвача и автора, създавайки ментални картини на ситуации и герои. Когато се постигне така дълбоко потапяне в наратива, вниманието се задържа дълго върху едно и също нещо – умение, което постепенно се губи в дигиталната джунгла. Това само по себе си е важна битка при разгръщането на човешкия потенциал към завършено, емоционално зряло и удовлетворено съществуване. 

С други думи, царството на аудиоисториите раздава толкова позитиви едновременно, че нито една промоция не може да се сравни с ефекта на аудиокнигата, който наподобява “витамин C” с удължено действие. Колкото повече истории слушате, толкова по-доволни и обогатени се чувствате. В края на деня сте на върха на пирамидата, а тези 6,49 лв. се оказват най-добре похарчените пари по време на Черния петък. 

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно и емпатично място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни пазара, а седалището е в Стокхолм, Швеция.