fb
TaxiMe ReadsСпециални

TaxiMe и „Аз чета“ в подкрепа на стойностната литература с инициативата TaxiMeReads

1 мин.

Клиентите на популярната мобилна услуга TaxiMe вече могат да превърнат ежедневните си пътувания в литературни пътешествия. По случай началото на университетската учебна година компанията стартира TaxiMeReads в партньорство с “Аз чета”, “Сдружение за градски читални” и издателство “Жанет 45”.

В рамките на инициативата до 18 октомври 2016 г. пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще могат да се насладят на специална селекция книги.

Статистиката показва, че средната продължителност на едно TaxiMe пътуване е 14 мин, затова фокусът на селекцията на TaxiMeReads са къси разкази от поредицата “Кратки разкази завинаги”, както и подбрани заглавия от колекцията на Сдружението за градски читални. На всички тях пътникът ще може да се наслади за едно TaxiMe време.

“Стартираме TaxiMeReads, зa да помогнем на стойностните произведения да намерят път към повече читатели”, сподели Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.

Според създателя на “Аз чета” Александър Кръстев книгите са естествена част от живота ни.

“Инициативи като TaxiMeReads са иновативен начин да покажем, че винаги е подходящо време за качествено четиво, дори по време на път”, казва той.

Всеки, който намери вдъхновение в някой от разказите, може да спечели 20 лв. отстъпки за TaxiMe пътувания, като изпрати името на произведението през приложението TaxiMe/Меню/Пиши ни.

За още новини за TaxiMeReads следете специалната секция в “Аз чета”.

taximereads