fb
КнижарницитеНовини

“The Fox and the Star” – книга на годината на Waterstones

1 мин.

The Fox and the StarИлюстрованата приказка за деца “The Fox and the Star” (“Лисицата и звездата”) стана Книга на годината в престижната класация на веригата книжарници Waterstones. В нея се разказва историята на Лисицата, която броди тъжна из гората след загубата на приятеля си Звезда, а всяка страница е богато изрисувана в оранжево, черно и бяло от художничката Корали Бикфорд-Смит.

“Тази книга спечели Наградата на годината благодарение на пламенното застъпничество на нашите забележителни книжари от отделите за детска литература”, каза Джеймс Даунт, управител на Waterstones. Той нарече „The Fox and the Star“ “изключително красива книга с непреходно значение” и предрече, че тя ще стане една от вечните класически приказки, които са оценени еднакво от деца и възрастни.

Книгата на годината на Waterstones се избира чрез гласовете на книжарите. Те номинират заглавия, които според тях завладяват въображението и се открояват сред останалите, независимо от жанра. Сред книгите, които се състезаваха за първото място тази година, бяха “И страж да бди на пост” от Харпър Ли и “Момичето от влака” на Паула Хокинс.

[ + ]