fb
СпециалниЧети повече

Тичащият сред страниците – твоят автоматичен книгоразделител

1 мин.
avtomatichen knigorazdelitel

avtomatichen knigorazdelitelСлучвало ли ви се е, докато четете, да си изгубите страницата? Наистина е много неприятно, нали? И после трябва да отделите време, за да намерите докъде точно сте стигнали. Това никога няма да ви се случи отново, ако ползвате модерния книгоразделител, наричан „Тичащият след страниците“ („Page Chaser“).

Става дума за книгоразделител, който автоматично се мести от страница на страница, докато вие четете. Това на пръв поглед елементарно изобретение всъщност е невероятно полезно – малкото сгънато парче пластмаса следи всяка страница, която отваряте, и щом затворите книгата, то се пъхва точно там, докъдето сте стигнали.

Концепцията е развита от дизайнера Hyeon Joo Lee и за този свой иновативен дизайн през 2009-та година той получава награда от Red Dot.

http://www.youtube.com/watch?v=P6fy45cjjNc

Главната идея е, че това е нещо като автоматичното запазване на текстовите редактори на компютрите. Създателят на Page Chaser твърди, че приспособлението спестява времето и усилието да помните до коя страница сте стигнали и да поставяте отбелязката всеки път. Така можете спокойно да се потопите в книгата, а „Тичащият след страниците“ да свърши другата работа вместо вас.

В момента такива книгоразделители се разпространяват и могат да бъдат закупени на официалния сайт на Albatros, но нищо не ви пречи да си я изроботите сами с лентичка пластмаса и малко желание. Вижте как може да стане това в следващото видео: