fb
БългарияНовини

Център за книгата на Нов български университет с виртуална програма и през юни

2 мин.

Център за книгата към Нов български университет обяви продължението на своята виртуална програма от събития и през юни. В тази статия ще откриете подробности от програмата, а самите събития ще бъдат излъчвани на Facebook страницата на Център за книгата.

1-5 юни  2020 г.

Представяне на колекция „Библиотека за ученика“  на НБУ през погледа на малките любознателни читатели и техните родители. Поредица интервюта с преподаватели на НБУ, между които гл. ас. д-р Полина Михова, доц. д-р Ясен Захариев, гл. ас. д-р Силвия Цонева, доц. д-р Петя Неделева, гл. ас. д-р Милка Хаджикотева и други по повод Международния ден на децата.

8-30 юни 2020 г.

Виртуална изложба от книги и статии „В света на Макс Вебер“, посветена на 100 г. от смъртта на изключителния учен от края на 19 и началото на 20 век.

Много научни дисциплини, особено социологията, го приемат за класик. Неговите универсални изследвания по икономика, религия, управление, право и изкуство са останали актуални, въпреки времето.

3 юни 2020 г.

Читателски клуб на НБУ – видео ревю за книгата „Бегуни“ от Олга Токарчук,  представено от Васил Димитров, дискутант и автор на ревюта за книги, библиотекар, отдел „Библиотечни и информационни услуги“, Библиотека.

4 юни 2020 г.

„Градски политики и местна демокрация в началото на 21 век: глобални тенденции, европейски перспективи, български реалности“ от гл. ас. д-р Евелина Стайкова – видео интервю на доц. д-р Йордан Ефтимов с авторката.

15 юни 2020 г.

„Съвременни тенденции в обучението и изкуството от стъкло в Европа“ от доц. д-р Константин Вълчев – видео разговор за книгата с автора и гл. ас. д-р Владимир Димитров

17 юни 2020 г., 15.30 ч. Електронно обучение „Библиотечни и информационни услуги за дипломна теза по време на криза“ (част 3) с водещ Гергана Мартинова, началник отдел „Библиотечни и информационни услуги“, което включва:

  • услуги „Доставка на книги и статии“, „Тематична библиография“, „Моите списания“, „Поръчка на заглавие“, „Редакция на библиографски списък“ и примери за цитиране по БДС ISO 690:2011.
  • функции „Презаписване“, „Запазване“ и „История“ в библиотечния каталог

 

23 юни 2020 г.

„България, мюсюлманското малцинство и турската пропаганда (1923-1944г.)“ от гл. ас. д-р Димитър Гюдуров – видео интервю на доц. д-р Йордан Ефтимов с автора.

26 юни 2020 г.

„Литературното образование в гражданска перспектива (VIII-XII клас)“ от доц. д-р Огняна Георгиева-Тенева – видео интервю на доц. д-р Йордан Ефтимов с авторката.

29 юни 2020 г.

Видео представяне на нови материали, публикувани в сайта на проф. Петър Мутафчиев на Петровден.

[ + ]