fb
БългарияНовини

Творчески вечери на Владимир Зарев в Пловдив, Варна и Велико Търново

2 мин.

Издателска къща „Хермес“ обяви предстоящите октомврийски творчески вечери с участието на Владимир Зарев – в Пловдив (18-и), Варна (19-и) и Велико Търново (20-и). Те са своеобразно продължение на състоялото се на 6 октомври честване на 70-годишния юбилей на писателя в София, на което беше представена новата книга на проф. Николай Димитров „Владимир Зарев. Литературна анкета“.

Фотограф: Огнян Панов

В знак на признание за цялостното му творчество Владимир Зарев получи почетен знак от президента на Република България, поздравителни адреси от Министерството на културата, Министерството на труда и социалната политика, Столична община, Съюз на българските писатели, Община Горна Малина и др.

Срещите в Пловдив, Варна и Велико Търново ще се проведат в книжарници „Хермес“. Събитието във Варна ще бъде и част от литературните четвъртъци, които издателската къща превърна в традиция в своята новооткрита книжарница в града.

Гостите на творческите вечери ще имат възможността да научат повече за книгата на проф. Николай Димитров, която разказва увлекателно както за житейската история на именития български писател, така и за творческия му път. Ако ви вълнува също и как обичаните от мнозина романи „Битието“, „Изходът“ и „Законът“ са стигнали до своите читатели, можете да почерпите информация от първоизточника по време на някое от следните събития:

  • 18 октомври (сряда) от 18:00 ч. в книжарница „Хермес“ – Централ, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ №43
  • 19 октомври (четвъртък) от 18:00 ч. в книжарница „Хермес“, Варна, бул. „Осми приморски полк“ №55
  • 20 октомври (петък) от 17:30 ч. в РНБ „П. Р. Славейков“, Велико Търново, ул. „Иванка Ботева“ №2

Снимки: Издателска къща „Хермес“