fb
БългарияНовини

В очакване на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Под върха“ V

1 мин.

Церемонията по връчването на наградите в петото издание на годишния конкурс за разкази „Под върха“, организиран от Софийски планински клуб, ще се проведе в „Клуб на пътешественика“ (София, ул. „Сердика“ 19) на 20 февруари от 19:30 ч. Ще бъдат отличени победители в две категории: „Разтопяване“ и „Граници“, както и в цялостния конкурс, а подаръци са предвидени и за гостите на събитието. Сайтът „Аз чета“ е медиен партньор на конкурса.

Конкурсът стартира на 20 декември с  жури в състав Александър Христов (писател и редактор в БНР), Диана Василева (преподавател по английски език и редактор в „Аз чета“), Петрана Петрова (редактор в сайта „Аз чета“ и катерач) и Цветомила Димитрова (редактор в издателство „Хермес“). Те избраха най-добрите разкази сред постъпилите над 30 текста, отговарящи на условията на конкурса.

Над 200 разкази са участвали в петте издания на конкурса. За първа година организаторите от Софийски планински клуб успяват да осигурят и парични награди в основната категория „Под върха“: I-во място: 120 лв + предметни награди; II-ро място: 70 лв + предметни награди; III-то място: 50 лв + предметни награди.

Тазгодишните награди са осигурени от Софийски планински клуб, ICU Publishing, ИК „Хермес“ и  Doppelherz Bulgaria.