fb
ГалерияМултимедия

В омайния свят на „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ на Джохана Басфорд

2 мин.

Джохана Басфорд е шотландска художничка, която се прочу като създател на напълно нов жанр – рисувателни книги за възрастни. Джохана е Първата дама на новото поколение арт книги. Изданията й „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ промениха смисъла на думите „арт терапия“, „изкуство“ и „книги за оцветяване“ и се превърнаха в световен феномен. Издадени в 25 страни, те са продадени в над милион и половина екземпляра.

Междувременно Джохана работи над третата си книга „Lost Ocean“, подписа договор с Penguin Random House и се радва на успеха си. Книгите й „Тайната градина“ и „Омагьосаната гора“ скоро ще радват и нас.

„Омагьосаната гора“ е възхитителна рисувателна книга за всички, изкушени от рисуването и изящните арт форми. Тя отвежда на цветно приключение през вълшебна гора, в чието сърце се издига величествен замък. По пътя към него, сред древни дървета и спиращи дъха цветя, се крият чудновати животни и магически предмети. А съберат ли се деветте магически символа, дворецът разкрива своята голяма тайна! В „Тайната градина“ читателят поема на съзерцателна разходка из вълшебна градина, изпъстрена с красиви детайлни илюстрации. Страниците й са приютили причудливи растения и цветя и всевъзможни дребни животинки, които само чакат да бъдат открити, довършени и оцветени.

Специално за читателите на „Аз чета“ издателство „Софтпрес“ предостави десет вълшебни илюстрации от двете книги.

Ние вече нетърпеливо подостряме цветните моливи и очакваме средата на юни, когато книгите ще бъдат в ръцете ни. Потопете се и вие в приказвания и омаен свят на Джохана Басфорд.