fb
ГалерияМултимедия

Вълшебни книги на 360° (галерия)

1 мин.

Всеки истински любител на книгите знае, че те не са просто текст. Те са много повече. Те са истории за сетивата, емоциите и въображенето и съвременните творци все по-често ни обръщат внимание именно върху тази тяхна същност, предлагайки ни книги в нестандартни формати, книги предизвикателства за възприятието ни и в същото време истински красиви и вълшебни произведения на изкуството.

Подобни са и творбите на дизайнерът и архитект Yusuke Oono, който пресъздава любими истории от литературата в едно различно триизмерно пространство и  360° книжки.

В своя сайт дизайнерът споделя, че идеята на проекта е „читателят“ да преживее една сцена от историята в триизмерно, използвайки цялата страница на книгата.

За да придаде тази впечатляваща триизмерност на своите книги Оно споделя, че използва програмата 3d CAD, която традиционно се използва за архитектурен дизайн.

„Този път се опитвах да открия нова система как да пресъздам измеренията на истинския живот.  Естественият пейзаж като земята и дърветата са направени като 3d обекти на компютър, след което ги разрязах чрез въртяща се плоскост. Накрая всяка секция се използва като страници на книгата. Чрез тази система всеки, който отвори книгата може да й се наслади и да бъде изненадан от драматичната трансформация“, споделя дизайнерът.

Разгледайте част от магическите превърплъщения на тези 360° книги тук:

[ + ]