fb
БиблиотекитеНовини

Варненската библиотека с нова услуга за онлайн заявка на книги

1 мин.
varna, regionalna biblioteka

varnaЖителите на Варна ще могат да правят заявки за заемане на книги от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” по електронен път, съобщава topnovini.bg.

Нововъдението е част от международнния проект X-LIBRIS, който има за цел разширяване на библиотечното пространство чрез въвеждане на нови услуги и трансформиране на съществуващите, съобразно очакванията на потребителите.

За заявка на книги по електронен път читателите ще трябва да се регистрират на страницата на библиотеката и да създадат свой “е-профил”, чрез който ще поръчват книгите, които желаят.

Ръководството на РБ “Пенчо Славейков” е замислило и друго нововъведение. Абонатите на библиотеката ще могат да създават сами виртуални изложби, възползвайки се от дигиталния фонд на културната институция.

Предстои да бъдат реализирани и серия обучения, насочени към разработване на библиотечни услуги, базирани на иновативни информационни и комуникационни технологии. Предвидено е разработването на свободни образователни ресурси и реализирането на онлайн обучения за разширяване на аудиторията.

[ + ]