fb
БългарияНовини

Включи се в поетичния конкурс за ученици „Непознати улици“

1 мин.
meri konkurs poeziya

Националният поетичен конкурс „Непознати улици“, носещ името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд и организиран по идея на Мария Мутафчиева – Мери, ще се проведе за четвърти пореден път от 1 до 31 октомври 2015 г.

В конкурса могат да участват ученици от VII до XII клас от цялата, като изпратят по три свои стихотворения на сайта на ГПАЕ „Гео Милев“ до 31 октомври.

Жури на конкурса са Мери, Милена Андонова (директор на английската гимназия в Бургас) и Румяна Емануилиду (журналист и издател), а отличените поети ще бъдат обявени през ноември.

„Идеята за Национален поетичен конкурс се появи след издаването на моите собствени ученически стихове в книга. И ето, вече провеждаме Четвъртото му издание! Вярвам, че има млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли със света! Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите и чакани приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат! Първите три издания на конкурса „Непознати улици“ бяха много силни, вдигнахме високо летвата.“, споделя Мери.