fb
От издателстватаСпециални

Владимир Зарев с юбилейно турне за 25 години от началото на Прехода

1 мин.

Авторът на трилогията „БитиетоВладимир Зарев ще направи национално турне с преиздадените през 2014 г. два романа „Разруха“ и „Светове“, съобщават издателите му от „Хермес“. Обиколката е посветена на 25-годишнината от началото на Прехода у нас и ще включи пет града – София, Русе, Разград, Велико Търново и Пловдив, които писателят ще посети между 18 и 22 ноември.

Владимир Зарев е автор на 16 книги. Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция. Романите „Хрътката“ и „Хрътката срещу Хрътката“ излизат в бившия Съветски съюз в 200 000 тираж, а „Денят на нетърпението“ е отпечатан в сп. „Роман газета“ в 1 300 000 тираж.

Трилогията му „Битието“ се радва на огромна популярност в България, а през 2013 г. ТВ7 излъчва сериала „Дървото на живота“ по мотиви от поредицата. През пролетта на 2014 г. сценарият за игрален филм по романа на Зарев „Разруха“ пък печели финансиране от Националния филмов център и се очаква скоро да започнат снимки под режисурата на Петър Попзлатев.

В „Разруха“ и „Светове“ Владимир Зарев се съсредоточава върху периода след 1989 година, като според радио Deutsche Welle „Разруха“ е най-успешната българска книга, излизала някога на немски език.

Владимир Зарев турне 2014

[ + ]