fb
@-книгиЕ-книги

Книга провокира читателите да водят бележки под линия

1 мин.

nurtureshock4Изглежда, че стилът, който и „Аз чета“ практикува – читателите да пишат ревюта и коментари за прочетените книги, се харесва и на издателствата.

Сега SharedBook пускат експериментално електронно издание на книгата Nurture Shock: New Thinking About Children, върху която читателите ще имат възможност да поставят бележки в 3 от главите, съобщи NY Times. Книгата е посветена на отглеждането на децата и затова издателите смятат да ползват опита на родителите, за да подобрят съдържанието в трите глави.

След 14-ти септември на три специални сайта – PoBronson.comNurtureshock.com и Twelvebooks.com, читателите ще имат възможност да маркират дума или цял абзац по свое желание и да напишат конкретна бележка, която ще се появява под линия. “Мислехме, че това ще бъде чудесен начин да преминем по-дълбоко в самия текст и буквално да се караме с него изречение по изречение”, казва за американския вестник Джонатан Карп, издател и главен редактор на списанието Twelve. Събраните бележки ще ще бъдат поставяни в PDF, който читателите ще могат да си купят за $2.95.

„Никои от коментарите и бележките няма да бъдат променяни“, заявява ръководителят на SharedBook Каролин Вандерлип. Според нея публикуването 2.0 е начин хората да преживеят по различен начин индивидуалната си среща с думите. Вандерлип разкрива намеренията на своята компания да навлезе още по-дълбоко в продукцията на издание с вградени коментари от страна на читатели.