fb
Книги и киноСпециални

„Волният народец“ на Тери Пратчет с филмова адаптация

1 мин.

Книгата „Волният народец“ от „Света на диска“ на Тери Пратчет ще бъда адапатирана в пълнометражен филм от Jim Henson Company и Narrativia Limited, съобщава Entertainment Weekly.

волният народеец тери пратчетЗа адаптацията на сценария се грижи дъщерята на автора Риана Пратчет, която има опит като сценарист на видео игри. Допълнителна информация за продукцията не е известна, но се очаква съвсем скоро да бъдат обявени планираната датата на прожекциите по кината и актьорският състав на филма.

„Винаги съм обичала работата на Jim Henson Company. За мен е огромна чест да работим заедно и „Волният народец“  да се появи на голям екран.“, споделя тя в съобщение до медиите.

Jim Henson Company е позната на киноманите от филмите „Мъпетите“, „Лабиринт“, „Тъмният кристал“. Продукции на компанията са носители на 50 Еми и 9 Грами награди.

Книгата „Волният народец“ разказва историята на 9-годишната Тифани Сболки, която се отправя на спасителна мисия на своя брат, отвлечен от Кралицата на феите. “Волният народец” печели няколко награди, включително „Locus“ за най-добра книга за подрастващи през 2004 г. и Parenting Book of the Year за 2003 г.

На български книгата е издадена през 2011 от Издателство Вузев.

[ + ]