fb
БългарияНовини

За Деня на буквите: ЧитAлнЯта събира 2024 нови книги

1 мин.

Любителите на четенето се обединяват за поредна година в благородната кауза на Сдружение за градски читални „Да съберем 2024 книги за библиотеките по повод 24 май“.

Целта на инициативата е до края на месец юни да бъдат дарени поне 2024 нови книги, които след това ще бъдат препратени към различни читалищни, училищни, общински и регионални библиотеки в цялата страна.

От 2015 г. до днес в различни кампании в читАлнЯта са събрани почти 50 000 книги за над 150 български библиотеки, допълниха организаторите.

Всеки може да се включи в кампанията, като дари своя любима книга. Могат да бъдат нови детски книги, енциклопедии и съвременна българска литература, нови издания. Важно условие е да са излезли в последните 10 години и всички дарени книги трябва да са в добро състояние.

„Ще ги събираме на място в читАлнЯта в Градската градина на София от 10 до 20 ч. всеки ден, включително и през уикендите. В замяна на дарените книги всеки ще получи и безплатна читателска карта за читАлнЯта“, допълниха още от Сдружението. Те уточниха още, че в рамките на кампанията няма да се приемат стари издания, книги в лошо състояние, техническа и специализирана литература, книги самиздат и издания на чужди езици.

„Аз чета“ ви пожелава весел празник и не забравяйте, че дори една книга има силата да промени целия ви живот!

Честит 24 май!