fb
Ревюта

За връзката между храната и любовта в „Тънкости на приготвянето“

1 мин.

Да, знам, връзката именно между храната и любовта е прекалено преекспонирана, за да си заслужава да й обръщаме внимание всеки път. Е, тук тази връзка не е директна, поне не е показана явно.

Просто „Тънкости на приготвянето“ съдържа няколко „рецепти“ за средата на 30-те (от човешкия живот, не от ХХ век), които задължително трябва да се прочетат, защото вероятно се и изстрадват. Разбира се, както всеки сборник с разкази, има доста неща, които е можело да се пропуснат, но… жаждата за живот, когато откриеш истински мъжкар и го направиш свой любовник… дори на мен ми е интересна като изживяване.

Почти всяка от историите започва с нерадостната съдба на животно, на което му предстои да бъде сготвено или по някаква случайност се случва да попадне в нечия чиния. Някои от случките са забавни, други са романтични, трети – носталгични. За всекиго по нещо.

Сборникът си има и добавена стойност – в края му са описани подробно рецептите за приготвяне на ястията, които се споменават в десетте разказа. Стилизираните илюстрации в началото на всеки текст също са дело на Деница, така че комбинацията е пълна.

Нещо наистина свежо, ако обичате съвременни български разкази, които да не ви натоварват. И очаквам да развие напълно потенциала си в летните дни.