fb
Ревюта

За какво мечтаят зайците в поемата на Мария Донева

1 мин.
Zaekat i negovata mechta Maria Doneva

Zaekat i negovata mechta Maria DonevaНищо човешко не е чуждо на зайците. И на тях им се случва да се заринат до връхчетата на дългите си уши в задачи и да забравят да се радват на малките неща от живота, които осмислят ежедневието – дребни, но усмихнати като книжката на Мария Донева.

„Заекът и неговата мечта“ е поема точно за сив и дъждовен понеделник като днешния, когато нищо не ти се прави и за нищо не ти се слуша. Докато четеш историята на Зайо, който все отлага мечтаното пътуване до морето заради неотложното марулене, дюлене и зелене в градината, мръщенето ти минава и усмивката изплува на лицето ти.

Книжката е весела, закачлива и прекрасно илюстрирана със снимки и рисунки от Мила Попнеделева-Генова и Мария Донева. Аз самата много се смях на хрумката за сайтовете „Зайо book“ и „BG-зайка“, в които героите споделят тревогите и радостите си. Стиховете за голямото заешко семейство и целувките по пухкавите гушки и ушенца пък действат особено умилително – точно книжка, която да подпишеш „с обич“ на мама.

Ако и вие си мечтаете за нещо, за което все не ви остава време – било пътуване до морето, било слънчев следобед с любим човек – грабвайте „Заекът и неговата мечта“, поразсейте тревогите си и се наградете с малко книжно удоволствие за по-усмихнат ден.