fb
БългарияНовини

Започва курс по творческо писане на разказ с Велина Минкова

1 мин.

Изпитана техника за писане на разказ, свързан с пътуване, споделя писателката и преводачка Велина Минкова в най-новия курс по творческо писане във виртуалния писателски център на фондация „Елизабет Костова“. Обучението ще се проведе от 8 до 17 ноември и е озаглавено „Как да построим разказ за пътуване от 3 страници с 3 х 3-минутни упражнения и 3 техники“.

Авторката на курса ще разкрие пред участниците как да подредят, оформят и преровят пластовете от спомени, вкусове, аромати, гледки и всякакви асоциации, които едно пътешествие е заключило в себе си и да ги превърнат в добре построен разказ от 3 страници. Велина Минкова ще им представи 3 три-минутни упражнения и 3 хитри техники, които могат да използват в писането си изобщо и така да отключват неподозирани вратички.

В рамките на курса бъдещите писатели ще получат четива за конструктивна почивка, както и препоръки за по-нататъшно четене. В края на курса ще могат да си запазят 45-минутна индивидуална консултация за получаване на обратна връзка от преподавателя и обсъждане на написания финален текст.

Велина Минкова е завършила английски език и литература с профил творческо писане в Калифорнийския университет (UCLA). Автор е на романа „Доклад на зелената амеба за химическия молив“ (изд. „Колибри“) и на два сборника с разкази – Red Shorts (на английски език, „Колибри“) и „Бразилски храст“ ( изд. „Колибри“). Живее в Париж, където пише и превежда художествена литература на български, английски и френски.