fb
БългарияНовини

Започват празниците на изкуствата Аполония 2019

1 мин.

Тази вечер в Созопол започва 35-тото юбилейно издание на празниците на изкуствата „Аполония“.

Фестивалът продължава до 7 септември и ще предложи на своята публика богата програма включваща филми, театрални и танцови спектакли, представяния на книги, изложби и концерти. За 10 дни на 5 фестивални сцени ще бъдат представени над 70 културни събития, част от тях са световни и национални премиери. Официалното откриване ще се състои в Амфитеатър „Аполония“ с юбилеен спектакъл на Балет „Арабеск“, който тази година отбелязва 50 години от създаването си.

Литературната програма започва на 30 август от 18 часа с представянето на книгата на Захари Карабашлиев „Жажда“ (изд. „Сиела“), а от 20 часа същия ден ще се състои премиерата на романа на Теодора Димова „Поразените“(изд. „Сиела“).

До 7 септември гостите на Созопол ги очаква поредица от наистина вълнуващи литературни срещи, включително и премиерите на книгите „Животните“ на Мария Донева (изд. „Жанет 45“), „Месо и птици“ на Белослава Димитрова (изд. „Да“), „Монолози“ на Борис Луканов (изд. „МС“) и на „Литературноисторически обзорни сюжети“ на Михаил Неделчев (изд. НБУ). Цялата литературна програма може да видите тук.