fb
10, които...Специални

10 цитата за отношенията и връзките от „Трети шанс“ на Валентина Мизийска

2 мин.

Когато четеш, общуването не е едностранно. Добрите истории имат силата да те накарат да започнеш да общуваш със себе си, да четеш през себе си, своя живот и своя опит. Често виждаш в тях неща, които дори авторът не подозира, че можеш да видиш. Toва важи с особена сила за книги, които анализират сложното поле на човешките отношения и начина, по който си взаимодействаме с другите. Това изследва и Валентина Мизийска в романа си „Трети шанс“ – колко граници могат да бъдат прекрачени и колко грешки – да бъдат простени. Можем ли да се пазарим в любовта или когато става дума за чувства, залогът е „всичко или нищо“? В следващите десет цитата се крият и някои oт отговорите.

Когато имаш всичко, нямаш нужда от подаръци.

***

Мъжете никога не поумняват, жените никога не забравят.

***

Напускам стаята с гняв. Гняв, че нещо не е наред, че този разговор остава като черна яма насред дома ни. И че тепърва, гледайки да не попаднем в нея, отдалеч ще я заобикаляме, но само още повече ще виждаме, че тя е там. А почвата около нея ще се рони и тя ще расте на ширина.

***

Навярно в живота има мигове, в които трябва да запушваме уши и да затваряме очи пред провокации, преминаващи в сигнални светлини. Да се научим да ознаваме нюансите им – код жълто, код оранжево. Червено!

***

Това е неговата сцена, неговото действие, неговият монолог, в който изрече толкова неща, но още толкова не каза. Заслужава тишина в залата.

***

През кризи се минава с прозрачни отношения.

***

Ужасно е да виждаш, че не си в уравнението, което някой съставя за живота си оттук нататък.

***

Мъжът до мен си беше у дома, но беше все с гръб към мен, обърнат към прозорците, където виждаше живота да тече, и искаше различното.

***

Каква е функцията на партньор в животa, ако ще трябва да мълча, за да не кажа нещо умно!

***

Имаше минало, с което искаше да се държим, като че ли не го е имало.

Можете да поръчате тази книга и други ненамалени продукти от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си.