fb
10, които...Специални

5 начина да си изкараш наистина празничен 24 май

2 мин.

24 май е мегапразник. И понеже той трябва да бъде отбелязан подобаващо, предлагаме ти 5 начина да направиш днешния ден наистина празничен:

1. Купи книга за себе си и за любимото си дете.

Едва ли има по-добър начин за отбелязване на Празника на буквите. Освен всичко друго, днес веригите книжарници Хермес и Сиела имат промоции, в които наистина много и качествени книги са на половин цена, така че избор наистина има.

2. Пусни си пак речта на Георги Господинов от миналия 24 май

Словото на Господинов на празника пред Националната библиотека миналата година дълго време беше сред най-споделяните видеа в социалните мрежи у нас. Със сигурност има какво да запазиш от него за себе си.

3. Размени няколко книги в свободните книжарници в цялата странаПопаднахме на това събитие днес, но то със сигурност има причина да бъде отбелязано – инициативата „Свободната книжарница“ ще даде възможност на ентусиасти да обменят книги през целия ден в София, Бургас, Варна, Враца, Пазарджик и Пловдив.

svobodnata knijarnica

4. Наслади се на Парада на буквите край Варна

Между 12 и 12.30 часа през канала море-езеро в морската столица ще дефилират 30 яхти, всяка от които ще носи някоя от буквите на българската азбука. Вярно, че много от нас ще гледат само снимки, но сме сигурни, че ще е наистина грандиозно.

5. Посети Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в Деня на отворените врати

Освен официалното честване на празника, което по традиция се случва пред най-голямата библиотека у нас, днес там ще можеш да видиш и 3 специални изложби, посветени на 24 май. А денят е чудесен и да си направиш карта за редовен читател – чували сме, че не боли :)

Честит празник!