fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

10, които...Специални

7 места за книги в Азия, които ще сте щастливи да посетите

4 мин.
Източник: Booking.com

Лято е, време е да помечтаем за далечни и вълнуващи дестинации. Затова решихме да ви разкажем за 7 изключително впечатляващи места за книги в Азия, които си заслужава да посетите.

1. Book and bed – става дума за вериги от библиотеки в Токио, Япония, която предлага и допълнителна услуга – легло, в което можеш да се излегнеш, докато четеш или да подремнеш, ако много се измориш. Леглата дори са с 3 размера – 190/200 см., 120/200 см. и 95/200 см. Какво може да иска повече човек?

 

 

View this post on Instagram

 

2. Обществената библиотека в столицата на Тайван, Тайпе –  сградата, в която се намира библиотеката е една от най-„eco-friendly“ сградите в цялата страна. Тя разполага със система за събиране на дъждовна вода, а на покрива ѝ са разположени множество соларни панели. Ако някой ден имате щастието да попаднете там, ще може да изберете една от над 60 000-те книги, които се съхраняват в библиотеката.

 

 

3. Colage Street в Колката, Индия – това е вторият по големина пазар за използвани книги в света. Ако попаднете там, определено ще прекарате часове около множеството заглавия, които се предлагат на пазара.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ɢoʀʙɪT 🧿 (@insta_gorbit) on

 

4.Woods in the Books в Сингапур – книжарница за детска литература, която впечатлява с цветния си дизайн и изключително приятна обстановка.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Astri Apriyani (@atre7) on

 

5. Paju Book City край Пажу, Южна Корея – ако някога сте си мечтали да попаднете в град, посветен само на книгите – това е вашето място. Paju Book City е културен комплекс, разположен на площ от 215 акра или над 870 073 квадратни метра и е посветен изцяло на създаването, издаването и дистрибуцията на корейски книги. Комплексът е създаден от Министерството на културата на Южна Корея и е „дом“ за 250 издателски къщи и техните над 10 000 служители. В него са разположени и множество книжарници и кафенета, пълни с книги.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allyssa Hawadi Soeleman (@allyssahawadi) on  

 

6. Zhongshuge Library в Хангжу, Китай – книжарница, разположена в един от търговските центрове в града с изключително впечатляващ дизайн, който, благодарение на огледала, разположени по стените, таваните и дори пода, може да ви създаде илюзията, че се намирате в друго измерение, създадено само от книги.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SC (@sicong.1) on  

 

7. Tianjin Binhai Library в Тайжин, Китай – библиотеката стана известна в социалните мрежи, благодарение на изключителните си размери и височина на тавана. Тя е разположена на площ от над 3344 квадратни метра и разполага с множество интересни книги, които могат да ви привлекат вниманието.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Hammond (@jordhammond) on

Източник на изображението към статията: Booking.com

[ + ]