fb
Издателски проектНовини

„…А те прелитат нощем“ от Тео Буковски – сборник за страховете и не само

2 мин.

Лекарят-писател Тео Буковски завладява читателите с новата си книга „… А те прелитат нощем“ (изд. „Библиотека България“). Сборникът съдържа 28 разказа, всеки от които представя т.нар. остросюжетни жанрове по различен и изненадващ начин. Първият, от които е писан още през 1991 г., а последният – през октомври 2021 г.

Премиерата на „…А те прелитат нощем“ е в София днес, 24 март, от 19 ч., в клуб „Грамофон“, ул. Будапеща“ 6. Книжни представяния се планирани и във Велико Търново, Пловдив, Шумен, Търговище.

„Това са три десетилетия от живота ми, от които съм запазил и досега трудните спомени, човешките страхове и болката във всичките ѝ измерения. Те прелитат винаги нощем“, каза авторът. Тео Буковски дава заявката, че в книгата му има много автобиографични моменти, преплетени обаче с голяма доза фантастичност, няколко изцяло криминални сюжета и щипка хорър. „Но нима животът ни не е тъкмо това? В кратките измерения на болката прелитат спомени и изпълзяват страхове. Но по-важното е нито за миг да не се отказваме от въображението си.“

„…А те прелитат нощем“ е сборник за страховете и не само, следващ традициите на Лъвкрафт и Кинг едновременно, но в полето на съвременната българска литература. За това какви истории е подготвил за читателите разкрива и трейлърът към книгата.

Премиерата на „…А те прелитат нощем“ е в София на 24 март от 19 ч., в клуб „Грамофон“, ул. Будапеща“ 6. Книжни представяния се планирани и във Велико Търново, Пловдив, Шумен, Търговище.

Тео Буковски е роден e през 1973 г. в Шумен. Завършва Медицинския университет в София и от 24 години работи като лекар. Първата му публикувана самостоятелна книга е романът „Убийства 4D” от 2014. Води рубрика „Измерение Х“ в сайта на издателство „Библиотека България”. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на писателите-лекари „Димитър Димов”, Клуба на писателите-криминалисти „Саламандър” и пръв председател на Асоциацията на младите български писатели. Има пет издадени прозаични книги, сборници с разкази и романи: „Убийства 4D” – 2014; „4.50 Часът на кошмара” – 2014;  „… А те изпълзяват нощем” – 2016; „9.8 по скалата на болката” – 2017 в съавторство с Десислава Шейтанова; „… А те прелитат нощем“ – 2021.