fb
НовиниПо света

Поредицата „Академия за вампири“ се превръща в сериал

2 мин.

Американската стрийминг платформа Peacock обяви, че работи върху сериал, базиран на „Академия за вампири“ (изд. „Ибис“) – фентъзи YA поредицата на Ришел Мийд. Продуцент и сценарист е Джули Плек, създателка на друг сериал за вампири – „Дневниците на вампира“, в който главна роля изигра актрисата с български корени Нина Добрев.

„Академия за вампири“ ни среща с мороите – вампири от Източна Европа, които са надарени с магически дарби, и дампирите – полу-морои, които прекарват живота си в опазването на мороите от техните безсмъртни и безскрупулни врагове – стригоите. В центъра на поредицата са Василиса Драгомир, принцеса на мороите и последна от своя род, чиито сили са необясними за останалите, и нейният бъдещ пазител Роуз Хатауей – момиче с огнен нрав и остър език. След като невидима опасност ги пирнуждава да се укриват в човешкия свят за две години, момичетата са заловени и върнати в академията „Св. Владимир“. От Лиса се очаква да заеме мястото си като принцеса, а Роуз трябва да навакса изпуснатото обучение. Междувременно враговете им ги дебнат отвсякъде.

Peacock обявиха и актьорите в главните роли, а именно: Сиси Стрингър, Даниела Нивес, Кийрън Мур, Андре Ким, Джей Огъст Ричардс, Анита Джой Уаджей, Миа Маккена Брус, Риан Блъндел, Джанета Кайсер и Андрю Лайнър.


Актьорските решения предизвикаха разделение между феновете. Докато някои приветстваха състав с по-разнообразни етноси, други остро изкритикуваха липсата на актьори от Източна Европа, откъдето идват повечето герои според книгите.

През 2014 година първата книга от поредицата бе екранизирана, но не привлече очакваното внимание. Джули Пек обаче е уверена в успеха на предстоящия сериал и го нарича „модерен Бриджъртън с вампири“. Очаква се снимките да започнат скоро.

Снимка на публикацията: Hollywoodreporter.com

Междувременно, издателство „Ибис“ преиздава поредицата. С новото издание на „Академия за вампири“ можете да се сдобиете на Алея на книгата между 6-12 септември, а всички книги на Ришел Мийд можете да вземете от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta21q3.