fb
БългарияНовини

Академия „Заешка дупка“ търси бъдещи творци в шест направления на писането

1 мин.

Ръководената от актрисата Ирена Иванова (позната още като Рене Карабаш) творческа академия „Заешка дупка“ откри за записване есенния си сезон, в който ще търси бъдещи автори в направленията проза, поезия, кино сценарий, телевизионен сценарий, драматургия и рекламно писане. Лектори ще бъдат някои от най-популярните боравещи със словото родни творци, а курсовоте ще протекат в рамките на 3 месеца в периода 25 септември – 16 декември.

Освен в обученията на имена като Аксиния Михайлова, Иван Ланджев, Петър Чухов, Тома Марков, Владимир Трендафилов, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Емануил А. Видински, Ангел Игов, Правда Кирова, Иван Добчев, Елена Алексиева, Мартин Димитров и др., приетите в Академията ще могат да се включат в уикенд срещи с писатели, семинар, уъркшоп, радиопиеса, поетични двубои, както и прожекции на успешни български филми и срещи с техните екипи.

„След като курсистите завършат тримесечния курс, ще имат възможността да се запишат на Месец на реализацията, в рамките на който ще имат свой личен редактор. Те ще работят заедно по ръкописи, които ще бъдат преференциално излъчени към български издателства, а за киното, телевизията и театъра сме подготвили нещо много интересно, което е свързано със сцената и камерата“, разказват от творческа академия „Заешка дупка“.

Приемът в академията продължава до 25 август 2017 г., като таксата от 630 лв. е намалена на 570 лв. до края на юни. Повече информация за записването можете да откриете тук.

[ + ]