fb
От издателстватаСпециални

Александър Байтошев представя „Чучело“ в София

1 мин.

Advertorial

Александър Байтошев представя поетичната си книга „Чучело“ (изд. „Жанет 45“) в София с медийната подкрепа на „Аз чета“. Събитието ще се състои на 5 февруари (вторник) от 18:30 ч. в Столична библиотека (пл. „Славейков“ 4) с участието на Иво Рафаилов и Огнян Касабов.

Александър Байтошев е български поет и художник. Роден през 1983 г. в София. Завършва Националната художествена гимназия за изящни изкуства „Илия Петров“. Печели едногодишна стипендия за обучение по изкуство и дизайн в City of Bath College, Великобритания.

Дипломира се в специалностите „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство“ (СУ „Св. Климент Охридски“, 2008 г.) и „Графичен дизайн“ (Нов български университет, 2011 г.).

През 2006 г. заедно с поети и художници създават арт лаборатория „Николай Райнов“. Доктор е по методика на изобразителното изкуство (СУ „Св. Климент Охридски“). Има две самостоятелни изложби и множества участия в национални и международни изложби.

Отличен е на международния фестивал за млади художници в град Солун, Гърция.

Публикува поезия в сп. „Пламък“, сп. „Страница“, сп. „Море“, американското списание Drunken Boat, „Литературен вестник“, Liternet, Public Republic, „Кръстопът“ и др. Носител е на специалната награда за поезия на „Литературен вестник“ (2012) и наградата на Академия „Liber“ за втората си книга (2015). Негови стихотворения са превеждани на английски и немски език.

Автор е на стихосбирките „Прах и драскотини“ (2012) и „Кучета“ (2014).

Снимка: ArsMedia

[ + ]