fb
@-книгиЕ-книги

Amazon пусна софтуер за дигитализиране на хартиени книги

1 мин.
amazon kinal

Kindle Convert е нова програма за лесно и сравнително бързо преобразуване на хартиени издания в дигитални книги, която Amazon пусна на пазара в САЩ на символична цена, съобщава сайтът gadgets.ndtv.com.

Софтуерът е съвместим с Windows 7 и Windows 8-базирани устройства и създава е-формати, които са поддържани от  Kindle. Засега може да се ползва само на територията на САЩ на промоционална цена от  19 долара (редовната му цена е 49 долара).

За да се превърне традиционната книга в дигитална, е необходимо тя да бъде сканирана в JPEG, TIFF или PDF формат с резолюция 300-600 DPI. Програмата работи и с цветни страници. Хардуерните изисквания за изображението не са високи и всеки скенер от последните десет години би ги покрил.

Kindle Convert създава е-книги, които изпълняват всички функции на електронните четци – промяна на големината на шрифта, Whispersync синхронизация и интеграция с услугите на Amazon.

Концепцията за конвертиране на Amazon не е нова. Вече съществува безплатен софтуер за превръщането на печатни издания в е-книги. Но Kindle Convert има за цел да елиминира някои от сложните процеси на конвертиране, за да могат традиционните (особено по-старите и по-ценни) книги да се съхраняват по-лесно в цифров вариант.

[ + ]